Akoestiek

Akoestische plafondsystemen en akoestiek producten

Effectieve akoestische oplossingen. Je ziet ze niet, je hoort ze niet. Of juist wel, wanneer deze ontbreken in een ruimte. In moderne ontwerpen neemt het gebruik van harde materialen zoals glas, staal en beton toe. Met name kantoortuinen en flexibele werkplekken vragen dan om een goede ruimteakoestiek. Datzelfde geldt voor openbare gelegenheden zoals theaters, restaurants en gemeentehuizen. Al tijdens de ontwerpfase dient het plafond een hoger doel: de beleving van de gebruiker. Want het akoestisch welbevinden van een gebruiker bepaalt de effectiviteit van een ruimte.


Al meer dan 25 jaar houdt sto zich bezig met de ontwikkeling en optimalisatie van akoestische systemen. Als gecertificeerde/geschoolde verwerkers bieden wij ú de systemen die nodig zijn om een akoestisch optimale situatie te ontwerpen, vanaf uw eerste schets. Dat is ons doel.

Akoestische oplossingen van Sto

Naadloze perfectie

Voordelen   • Max. naadloos oppervlakte tot 200 m2

  • Ook voor gewelfde vormen geschikt 

  • Afhankelijk van systeemvariant ook voor vochtige ruimtes geschikt 

  • Discrete oplossing voor verbergen van leidingen en installaties 

  • Luchtdoorstromingsdicht systeem 

StoSilent: onze 4 systemen met 4 verschillende afwerkingen bieden altijd een oplossing.

StoSilent Distance

StoSilent Direct

Het StoSilent Distance systeem wordt als afgehangen plafond- of wand op een draagconstructie toegepast. De draagconstructie is gemaakt van metalen profielen, de akoestische platen bestaan uit glasgranulaat (recyclebare grondstof). De voordelen van dit materiaal? Lichtgewicht, sterk geluidsarpsorberend en te verwerken tot een perfect glad en naadloos volume.

De basis van dit systeem is een combinatie van glasgranulaat en steenwol, die samen een bijzonder goed effect hebben op de nagalmreductie binnen een ruimte. Het systeem wordt zonder draagconstructie geplaatst en oefent daarmee nauwelijks invloed uit op de hoogte van de ruimte. Volumes tot 200 vierkante meter kunt u volledig naar uw wens vormgeven.

Uitleg aanbrengen StoSilent Distance systeem

Uitleg aanbrengen StoSilent Direct systeem

StoSilent Compact

StoSilent Modular

Naadloos en ondergrondvolgend: met StoSilent Compact worden grote oppervlakken snel en doeltreffend voorzien van een hoogwaardig akoestisch pleistersysteem. De twee akoestische pleisters binnen ons assortiment zijn uitermate geschikt voor grote of gebogen oppervlaktes. Ook voor lage ruimtes, waar niets van de beschikbare hoogte verloren mag gaan.

Plafondeilanden kunnen heel gericht toegepast worden op specifieke plaatsen waar akoestische optimalisatie gewenst is. De akoestische plafondeilanden StoSilent Modular zijn verkrijgbaar in drie verschillende materialen: PET-vezelplaat (polyethyleen), glasgranulaat of polyester vezelplaat. Deze materialen bezitten ieder unieke eigenschappen die een hoge geluidsabsorptie op iedere plaats bieden.

Klik hier voor meer informatie

Afwerkingen


  • StoSilent Top Finish: eindlaag met gladde oppervlaktestructuur

  • StoSilent Top Basic: tussen- en eindlaag met fijne oppervlaktestructuur

  • StoSilent Decor M: spuitpleister met fijne korrelstructuur 

  • StoSilent Decor MF: optionele spuitpleister met korrelstructuur, intensieve kleuren mogelijk 

  • Klik hier voor meer over kleur- en structuurmogelijkheden (pagina 30)